duminică, 22 septembrie 2019

De ce să-mi pese de gramatica mea dacă vorbitorilor nativi nu le pasă?


Recent, pe pagina mea de Facebook în limba română a avut loc o discuție animată. Unii cititori au fost foarte supărați de ideea de a-și îmbunătăți abilitățile în limba germană. Trăiesc deja destul de mult timp în Germania. Argumentul lor a fost: De ce să mă intereseze să vorbesc corect, dacă majoritatea germanilor par să nu le pese, dacă există atât de multe persoane care greșesc?

În astfel de cazuri, există, desigur, apeluri la bunele maniere și etică. Este o dovadă a unei bune educații. Vorbind corect, arătați respect față de populația gazdă.

Mă tem, majoritatea oamenilor de astăzi sunt destul de neimpresionați de astfel de „argumente”. Dacă reușesc să obțină salariul actual, totul pare bine. De ce să vorbesc mai bine, dacă am deja un loc de muncă?

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare.

• În perioade de resentimente în creștere împotriva imigranților, vorbind chiar mai bine decât majoritatea populației gazdă vei oferi un exemplu pozitiv în comunitate.
• Abilitățile lingvistice excelente sunt un criteriu de selecție pentru a fi promovat în poziții superioare. De ce ar trebui să menții un impediment suplimentar pentru creșterea carierei și pentru susținerea familiei ta?
• Mulți dintre vorbitorii nativi pe care îi auzi cu obiceiuri de limbă proaste au același plafon de sticlă în cariera lor ca și tu, datorită limbajului lor defect. Dar pentru ei nu contează mult. Este posibil să nu aibă o familie de întreținut, întrucât tot mai mulți oameni din Occident trăiesc ca single.
• Oamenii fac inferențe despre capacitățile tale profesionale pe baza discursului tău. Imaginează-ți alegerea unui chirurg care comite greșeli gramaticale de bază. Cel mai probabil, te vei simți neliniștit în privința lui. Cel mai probabil vei deduce că este neglijent și în sala de operație.
• Impresia dvs. despre vorbitorii nativi care vorbesc prost este greșită. Majoritatea vorbitorilor autohtoni adoptă un discurs foarte neglijent în situații familiare și de zi cu zi. Cu toate acestea, atunci când se află într-o situație profesională, ei sunt capabili să treacă la un discurs destul de formal și corect în decurs de milisecunde. Modul în care –i vedeți pe cei mai mulți vorbitori nativi nu este modul în care sunt la locul de muncă. Cu toate acestea, ca străin, este mai puțin probabil să puteți trece de la vorbirea informală / neglijentă la ceea formală.

Metoda GO
"Locuiesc în Germania de ani de zile. Am trecut prin toate nivelurile și am susținut examenele necesare. Cu toate acestea, încă mai fac prea multe greșeli pentru a obține o ocupație serioasă în profesia mea ".

Este ușor să începi o limbă străină. Este nevoie doar de practică și de a trăi în străinătate pentru a deveni fluent. Dar pentru a învăța ultimele (!) 5% și a vorbi fără greșeli, totuși, vei avea nevoie de o abordare complet diferită.

Metoda GO te ajută să scapi de greșelile cronice de gramatică și pronunție prin aplicarea psihologiei și a principiilor managementului calității.
Oferim cursuri corective pentru anumite limbi, precum și un sistem general de îmbunătățire a utilizării oricărei limbi. Sprijinim companiile în îmbunătățirea competenței lingvistice a angajaților-cheie.

Gerhard J. Ohrband
A ajutat mai mult de 1200 de studenți să își îndrepte studiile și cariera profesională prin obținerea unor abilități excelente de limbile germană și spaniolă.

Psiholog și profesor de limbi străine, din Hamburg / Germania (* 1979). Căsătorit, un fiu. Master în psihologie de la Universitatea din Hamburg. Peste 15 ani de experiență ca profesor universitar în psihologie, precum și consultant pentru UNICEF, Terre des Hommes, OIM, UE și companii private. Vorbește 21 de limbi.

Contact
Scrie-ne un e-mail: gerhard.j.ohrband@gmail.com
Cursurile noastre online: https://gerhards-school.thinkific.com/
Podcastul “Germana cu Gerhard”: https://anchor.fm/germana-cu-gerhard/
Pagina noastră pe Facebook: https://www.facebook.com/MetodaGO/
Dacă doriți să economisiți timp în învățarea unei limbi străine fără profesor, vă rugăm să testați cartea mea "Metoda GO" pe Amazon.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu